Schoonmaak uitbesteden vaak goedkoper dan zelf doen

Wist je dat het doorgaans goedkoper is om een professioneel schoonmaakbedrijf in te huren? Misschien laat je nu het bedrijfspand door je eigen medewerkers schoonmaken. Of erger nog, ben je zelf aan de slag? Daar wil je toch niet aan denken na een lange dag hard werken. Je hebt wel genoeg aan je hoofd. En waar moet je beginnen? Goed nieuws dus! Waarom zou je zelf gaan ploeteren of andere mensen achter hun broek aanzitten om te zorgen dat zij hun schoonmaken taken wel goed uitvoeren. Met een professionele schoonmaker bespaar je niet alleen geld, je hoeft je ook geen zorgen te maken over een schone werkomgeving. Zo hou je meer tijd over voor je eigen kerntaken. En daar verdien je uiteindelijk toch het meest mee. Wij hebben alle voordelen nog even voor je op een rijtje gezet.

Je bespaart geld
Ja, je bespaart geld! Je kunt namelijk de gewenste schoonmaakdiensten naar behoefte inplannen en betaald alleen voor de geleverde diensten. Ook zijn professionele schoonmakers per uur vele malen goedkoper dan eigen medewerkers, en vaak nog stukken sneller ook. En tijd is geld! Zou je hier als bedrijf een aparte kracht voor in dienst nemen, dan is dat wel een hele dure optie, met alle verplichtingen die daaraan vastzitten. Daarbij bespaar je met het inhuren van een schoonmaakspecialist ook op alle kosten voor werving, selectie, inwerken, opleiden, aanschaf schoonmaakbenodigdheden, controleren van de werkzaamheden en de eventuele bedrijfskleding. Een professioneel schoonmaakbedrijf leidt zijn medewerkers op en weet precies de juiste apparatuur en chemicaliën te gebruiken om zo schade te voorkomen. En als er onverhoopt toch iets beschadigd, hebben ze een verzekering die deze schade dekt.

Altijd beschikbaar
Eigen medewerkers kunnen zichzelf ziekmelden, hebben recht op vakantie, zijn beperkte uren beschikbaar en rekenen overuren als er na werktijd gewerkt moet worden. Als je een professioneel schoonmaakbedrijf inhuurt, is er altijd iemand die komt schoonmaken. Schoonmaakbedrijven hebben voldoende medewerkers om de door jou gewenste schoonmaakwerkzaamheden op het door jou gewenste moment uit te laten uitvoeren.

Meer ervaring in schoonmaken
Professioneel schoonmaken is een vak. Schoonmaakspecialisten hebben veel ervaring in het schoonmaken van bedrijven en al vele schoonmaakproblemen opgelost. Weet je bijvoorbeeld niet hoe je die nieuwe vloer veilig moet schoonmaken of hoe je de raamdecoratie kan reinigen. Wat voor jou een zorg is, is voor een schoonmaakbedrijf in een handomdraai opgelost.

Volledig ontzorgd
Schoonmaken en het leidinggeven aan schoonmakers is waarschijnlijk niet jouw expertise. Met het uitbesteden van de schoonmaakwerkzaamheden worden de schoonmakers door een eigen manager aangestuurd die toezicht houdt op het werk. Deze manager zorgt voor de kwaliteitscontroles, personeelszaken, de inkoop van schoonmaakproducten en is tevens het directe aanspreekpunt. Hoe makkelijk is dat!
Specialisten die weten wat ze doen. Net zoals dat jij een specialist ben op jouw vakgebied, is een professioneel schoonmaakbedrijf dat ook. Er gaat veel tijd en geld zitten in de aanschaf van de nieuwe schoonmaakmachines, reinigingsapparatuur en het opleiden en trainen van medewerkers. Het is bijna onmogelijk dit zelf zo efficiënt en rendabel te doen als een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf. Zij willen immers voldoen aan de verwachtingen van de klant en zijn bereid daar flink in te investeren. Ze willen je niet als klant verliezen en zijn gemotiveerd om de best mogelijke schoonmaak en service te bieden.

Er zijn vele voordelen voor het inhuren van een professioneel schoonmaakbedrijf. Laat je eens goed voorlichten en kies een schoonmaakbedrijf die past bij jouw bedrijf, met je meedenkt, goede referenties heeft en hart voor de zaak!

Gerelateerde berichten

Virus op je mobiel vermijden? 

Kijk snel naar onze tips en oplossingen!   Jij en je mobieltje zijn dagelijks onafscheidelijk. Het zal je dan ook niet verbazen dat jouw mobieltje een domein is voor vele ...

Zo bespaar je energie met een panty

en nog 4 andere panty-hacks! Wist je dat veel stof op een radiator niet alleen voor niesbuien, maar ook nog eens voor een hogere energierekening zorgt? Stofdeeltjes belemmeren namelijk de ...

Handige tips voor een opgeruimd huis en hoofd…

Een fris nieuw jaar vraagt om een nieuwe start. Weg met al die ballast, troep en rommel, al dat rennen en vliegen. Het is tijd voor een leeg bureau, een ...

Ook een schone werkomgeving?

06 38 35 60 58

info@ebfacilitair.nl

Scroll naar boven