Check! Hoe vies is jouw werkplek?

Wist je dat 1 op de 3 werknemers het idee heeft in een vieze werkomgeving te moeten werken. En dat klopt ook! Op veel werkplekken laat de hygiëne nogal te wensen over. Zeker met de toenemende populariteit van flexwerken, deeltijd- en duobanen is de kans groot, dat je samen een werkplek deelt. Vaak weet je niet of je voorganger bij vertrek de werkplek wel smetteloos heeft achtergelaten.

Bacteriën en schimmels groeien maar wat graag op jouw werkplek. Hoe groter het aantal contactmomenten tussen collega’s, hoe groter de kans op infecties. Het is dus belangrijk om oppervlakken zoals deurknoppen, bureaus en vergadertafels goed schoon te houden. En vergeet de apparatuur niet! Schoonmakers maken vaak wel de omgeving schoon, maar mogen in veel organisaties niet de apparatuur schoonmaken. Dit vooral uit angst dat deze stuk gaan.

Resultaat? Een smerige muis, een plakkerig toetsenbord, voedselresten, stof en onzichtbaar vuil. Allemaal erg onhygiënisch en een ware bron van ziektekiemen. Wist je dat een gemiddeld toetsenbord een waar paradijs is voor bacteriën? Er komen zelfs meer dan 400 keer zoveel ziektekiemen voor op een toetsenbord, dan op een wc-bril. Say what?!! Ja, maar ook telefoontoestellen en computermuizen zijn echte bacterie vreters.

Goed schoonhouden dus. Een vieze werkplek leidt namelijk niet alleen tot meer irritatie onder collega’s, ook je denkvermogen gaat flink achteruit. En al met al leidt een smerige onhygiënische werkplek tot een veel hoger ziekteverzuim. Het is dus verstandig om te checken hoe vies jouw werkplek is.

Wij delen graag een paar tips en checks voor meer hygiëne en werkplezier op jouw werkplek:

√  Check eens hoe het is gesteld met jullie hygiëne
√  Maak duidelijke afspraken of werkinstructies
√  Eet niet achter je bureau
√  Werk met een intekenlijst of laat iemand wekelijks verantwoordelijk zijn voor de hele afdeling
√  Zet wegwerpschoonmaakdoekjes op het bureau
√  Gebruik antibacteriële handge1
√  Maak een duidelijk beleid voor jullie clean desk policy
√  Hoe wordt apparatuur onderhouden?
√  Probeer goed te ventileren
√  Huur een professioneel schoonmaakbedrijf in

Gerelateerde berichten

Vaatdoek weetjes en tips voor een frisse en hygiënische keuken!

Het is vast geen nieuws meer dat vaatdoekjes een broeinest zijn van bacteriën? Maar wist je ook dat er in Nederland dagelijks zo'n 2000 mensen ziek worden door voedsel, waarvan ...

Happy Halloween

Met Halloween zijn ze nog leuk, die enge spinnen en vieze spinnenwebben, maar daarna zit je daar echt niet meer op te wachten en kun je meteen aan de slag ...

Hoera herfst!

Hij komt er — na deze mooie nazomer — eindelijk aan… DE HERFST! Om niet meteen in een herfst depressie te schieten, hebben wij een aantal schoonmaaktips en ideeën voor ...

Ook een schone werkomgeving?

06 38 35 60 58

info@ebfacilitair.nl

Scroll naar boven