Kauwgom verwijderen, hoe doe je dat?

Hè bah, wie heeft er nu weer met zijn kauwgom zitten spelen? Alles zit onder… Maar hoe krijg je dit nu weer vlekkeloos uit het tapijt of bankstel zonder dat je gelijk professionele hulp moet inschakelen. Hier zijn een paar handige tips, maar let op, je kunt in sommige gevallen schade aan de ondergrond veroorzaken. Dus wees voorzichtig en probeer eerst een klein stukje.

Kauwgom verwijderen met ijs
Een handige methode is om de kauwgom te bevriezen met ijs. Pak een ijsklontje en wikkel het in een stuk keukenpapier, zodat je het gemakkelijk kunt vasthouden. Wrijf hiermee over de kauwgomvlek en laat het ijsklontje ongeveer 5 minuten liggen, zodat de kauwgom goed bevroren is. Gebruik vervolgens een bot mes, een lepel of een houten ijsstokje om voorzichtig de bevroren kauwgom van het oppervlak te schrapen.

Kauwgom verwijderen met pindakaas
Pindakaas kan een effectieve manier zijn om kauwgom te verwijderen, vooral uit stoffen zoals kleding, stoffen meubels of tapijten. Zo ga je te werk… Breng een royale hoeveelheid pindakaas aan op de kauwgomvlek. Zorg ervoor dat je de kauwgom volledig bedekt met een dikke laag pindakaas. Laat de pindakaas enkele minuten tot een half uur zitten om de kauwgom zachter te maken. Gebruik daarna een bot mes of een lepel om voorzichtig de kauwgom weg te schrapen. Werk vanaf de buitenrand naar het midden om te voorkomen dat de kauwgom zich verder verspreidt. Veeg de resterende pindakaas en kauwgomresten weg met een schone doek of keukenpapier. Als er nog steeds resten achterblijven, herhaal dan het proces totdat de kauwgom volledig is verwijderd. Was het behandelde gebied met warm water en milde zeep om eventuele pindakaasresten te verwijderen. Zorg ervoor dat je na het verwijderen van de kauwgom de stof grondig reinigt volgens de instructies op het kledingstuk of het oppervlak om eventuele resten van de gebruikte methode te verwijderen.

Kauwgom verwijderen met azijn
Een andere optie om kauwgom te verwijderen is het gebruik van azijn. Dit werkt vooral goed bij gewone en hoogpolige tapijten en vloerkleden. Gebruik bij voorkeur witte natuurazijn. Maar let op, voer altijd eerst een test uit op een onopvallend plekje om te controleren of er geen vlekken ontstaan. Het resultaat kan variëren afhankelijk van het type ondergrond.

Verwarm wat azijn in een kommetje en gebruik eventueel een oude tandenborstel of een ander zacht borsteltje dat je niet meer nodig hebt. Breng de warme azijn aan op de kauwgom en borstel deze voorzichtig in. De kauwgom zal loskomen en zich hechten aan de borstel. Het is belangrijk dat de kauwgom niet op het oppervlak blijft liggen om te voorkomen dat er een nieuwe vlek ontstaat.

Succes. Hopelijk blijven deze tips plakken voor een volgende keer!

Gerelateerde berichten

Virus op je mobiel vermijden? 

Kijk snel naar onze tips en oplossingen!   Jij en je mobieltje zijn dagelijks onafscheidelijk. Het zal je dan ook niet verbazen dat jouw mobieltje een domein is voor vele ...

Zo bespaar je energie met een panty

en nog 4 andere panty-hacks! Wist je dat veel stof op een radiator niet alleen voor niesbuien, maar ook nog eens voor een hogere energierekening zorgt? Stofdeeltjes belemmeren namelijk de ...

Handige tips voor een opgeruimd huis en hoofd…

Een fris nieuw jaar vraagt om een nieuwe start. Weg met al die ballast, troep en rommel, al dat rennen en vliegen. Het is tijd voor een leeg bureau, een ...

Ook een schone werkomgeving?

06 38 35 60 58

info@ebfacilitair.nl

Scroll naar boven