Kauwgom verwijderen, hoe doe je dat?

Hè bah, wie heeft er nu weer met zijn kauwgom zitten spelen? Alles zit onder… Maar hoe krijg je dit nu weer vlekkeloos uit het tapijt of bankstel zonder dat je gelijk professionele hulp moet inschakelen. Hier zijn een paar handige tips, maar let op, je kunt in sommige gevallen schade aan de ondergrond veroorzaken. Dus wees voorzichtig en probeer eerst een klein stukje.

Kauwgom verwijderen met ijs
Een handige methode is om de kauwgom te bevriezen met ijs. Pak een ijsklontje en wikkel het in een stuk keukenpapier, zodat je het gemakkelijk kunt vasthouden. Wrijf hiermee over de kauwgomvlek en laat het ijsklontje ongeveer 5 minuten liggen, zodat de kauwgom goed bevroren is. Gebruik vervolgens een bot mes, een lepel of een houten ijsstokje om voorzichtig de bevroren kauwgom van het oppervlak te schrapen.

Kauwgom verwijderen met pindakaas
Pindakaas kan een effectieve manier zijn om kauwgom te verwijderen, vooral uit stoffen zoals kleding, stoffen meubels of tapijten. Zo ga je te werk… Breng een royale hoeveelheid pindakaas aan op de kauwgomvlek. Zorg ervoor dat je de kauwgom volledig bedekt met een dikke laag pindakaas. Laat de pindakaas enkele minuten tot een half uur zitten om de kauwgom zachter te maken. Gebruik daarna een bot mes of een lepel om voorzichtig de kauwgom weg te schrapen. Werk vanaf de buitenrand naar het midden om te voorkomen dat de kauwgom zich verder verspreidt. Veeg de resterende pindakaas en kauwgomresten weg met een schone doek of keukenpapier. Als er nog steeds resten achterblijven, herhaal dan het proces totdat de kauwgom volledig is verwijderd. Was het behandelde gebied met warm water en milde zeep om eventuele pindakaasresten te verwijderen. Zorg ervoor dat je na het verwijderen van de kauwgom de stof grondig reinigt volgens de instructies op het kledingstuk of het oppervlak om eventuele resten van de gebruikte methode te verwijderen.

Kauwgom verwijderen met azijn
Een andere optie om kauwgom te verwijderen is het gebruik van azijn. Dit werkt vooral goed bij gewone en hoogpolige tapijten en vloerkleden. Gebruik bij voorkeur witte natuurazijn. Maar let op, voer altijd eerst een test uit op een onopvallend plekje om te controleren of er geen vlekken ontstaan. Het resultaat kan variëren afhankelijk van het type ondergrond.

Verwarm wat azijn in een kommetje en gebruik eventueel een oude tandenborstel of een ander zacht borsteltje dat je niet meer nodig hebt. Breng de warme azijn aan op de kauwgom en borstel deze voorzichtig in. De kauwgom zal loskomen en zich hechten aan de borstel. Het is belangrijk dat de kauwgom niet op het oppervlak blijft liggen om te voorkomen dat er een nieuwe vlek ontstaat.

Succes. Hopelijk blijven deze tips plakken voor een volgende keer!

Gerelateerde berichten

Vaatdoek weetjes en tips voor een frisse en hygiënische keuken!

Het is vast geen nieuws meer dat vaatdoekjes een broeinest zijn van bacteriën? Maar wist je ook dat er in Nederland dagelijks zo'n 2000 mensen ziek worden door voedsel, waarvan ...

Happy Halloween

Met Halloween zijn ze nog leuk, die enge spinnen en vieze spinnenwebben, maar daarna zit je daar echt niet meer op te wachten en kun je meteen aan de slag ...

Hoera herfst!

Hij komt er — na deze mooie nazomer — eindelijk aan… DE HERFST! Om niet meteen in een herfst depressie te schieten, hebben wij een aantal schoonmaaktips en ideeën voor ...

Ook een schone werkomgeving?

06 38 35 60 58

info@ebfacilitair.nl

Scroll naar boven