Hoera herfst!

Hij komt er — na deze mooie nazomer — eindelijk aan… DE HERFST! Om niet meteen in een herfst depressie te schieten, hebben wij een aantal schoonmaaktips en ideeën voor je op een rijtje gezet die je tijdens de herfstblues flink opbeuren!

Eerst de tuin in of je balkon op… Ruim de gevallen bladeren op, maak je tuinmeubels schoon en berg deze indien nodig op. Maak je terras klaar voor gezellige herfstavonden. Heb je tuinwensen of plannen voor volgend voorjaar, dan is dit het uitgelezen moment om met deze ideeën aan de slag te gaan. Zo wordt de herfst vanzelf magisch.

Het grote werk binnen kan beginnen! De herfstschoonmaak begint met het verwijderen van spinnenwebben, stof en vuil van plafonds, hoeken en muren. Maak ook je ramen schoon, zodat er meer natuurlijk licht naar binnen kan komen. 

Voer een grondige reiniging uit van je vloeren, tapijten en meubels. Dit kan helpen bij het verminderen van stof en allergenen, waardoor de luchtkwaliteit in je huis verbetert en het weer heerlijk fris ruikt binnen. 

Geef de keuken en de badkamer extra aandacht. Verwijder schimmel en kalkaanslag, en organiseer je voorraadkasten. Tja, het is niet het meest leuke werk, maar het knapt wel lekker op! Tip: zet tijdens het schoonmaken je favoriete meezingers op of een afspeellijst met herfstliedjes, dan vlieg je er doorheen. Muziek verbetert niet alleen je stemming maar geeft ook een heerlijke energieboost.

Maak het binnen gezellig met kaarsen, fluffy dekens en plaids. Gebruik herfstachtige geuren om je huis op te frissen. Denk aan het branden van herfstgeurende kaarsen of het verspreiden van essentiële oliën zoals kaneel, kruidnagel of dennen… Mmmm, zo is die herfst best te pruimen!

Hup, weg met die zomerkleren! Berg deze op voor volgend jaar, dat scheelt een hoop ruimte in je kast. Haal je wintergarderobe weer tevoorschijn, want hoera, de tijd van dikke wintertruien en geitenwollensokken is weer aangebroken. 

En nu is het toch écht tijd voor een beloning… Want met een heerlijke warme kop chocolademelk met slagroom en een appelpunt in het vooruitzicht is die herfst schoonmaak zo gepiept.

Gerelateerde berichten

Virus op je mobiel vermijden? 

Kijk snel naar onze tips en oplossingen!   Jij en je mobieltje zijn dagelijks onafscheidelijk. Het zal je dan ook niet verbazen dat jouw mobieltje een domein is voor vele ...

Zo bespaar je energie met een panty

en nog 4 andere panty-hacks! Wist je dat veel stof op een radiator niet alleen voor niesbuien, maar ook nog eens voor een hogere energierekening zorgt? Stofdeeltjes belemmeren namelijk de ...

Handige tips voor een opgeruimd huis en hoofd…

Een fris nieuw jaar vraagt om een nieuwe start. Weg met al die ballast, troep en rommel, al dat rennen en vliegen. Het is tijd voor een leeg bureau, een ...

Ook een schone werkomgeving?

06 38 35 60 58

info@ebfacilitair.nl

Scroll naar boven