Virus op je mobiel vermijden? 

Kijk snel naar onze tips en oplossingen!

 

Jij en je mobieltje zijn dagelijks onafscheidelijk. Het zal je dan ook niet verbazen dat jouw mobieltje een domein is voor vele bacteriën. Een gemiddelde smartphone kan wel 25.000 bacteriën per vierkante centimeter bevatten. Hierdoor is je geliefde smartphone een van de meest bacterierijke oppervlakken die we dagelijks aanraken. Op het oppervlak van een mobiele telefoon kunnen verschillende soorten bacteriën worden gevonden, waaronder Staphylococcus aureus, Streptococcus, E. coli en zelfs sommige schimmelsoorten. Deze kunnen afkomstig zijn van je huid, je mond en andere bronnen uit je omgeving. Als je je mobieltje ook nog meeneemt naar het toilet, wordt er niet beter op. Gelukkig kun je je telefoon eenvoudig schoonmaken zonder het risico te lopen dat je hem beschadigt.

Hier zijn enkele tips voor een effectieve reiniging:

Verwijder het hoesje
Voordat je begint met schoonmaken, is het belangrijk om het hoesje van je telefoon te verwijderen. Hierdoor kun je het hele oppervlak van je telefoon grondig reinigen.

Ingangen reinigen 
Gebruik een spuitbus met geperste lucht om stof en vuil uit de ingangen van je telefoon te verwijderen, zoals de oplaadpoort en de hoofdtelefooningang. Als alternatief kun je plakband en een paperclip gebruiken om voorzichtig stof en vuil te verwijderen, maar wees hierbij wel voorzichtig om geen schade aan te richten.

Gebruik een zacht doekje
Een microvezeldoekje is perfect voor het verwijderen van vuil en vlekken van je scherm zonder krassen achter te laten. Maak het doekje licht vochtig met water en knijp het goed uit voordat je het zachtjes over je scherm wrijft. Vermijd het gebruik van vochtige doekjes zoals allesreinigers, omdat deze je telefoon kunnen beschadigen

Desinfecteren maar!
Wil je je telefoon grondiger desinfecteren? Dan kun je een desinfectiespray gebruiken die speciaal is ontworpen voor schermen. Spuit de spray op het microvezeldoekje en veeg voorzichtig over het oppervlak van je telefoon. Zorg ervoor dat je de spray niet rechtstreeks op je telefoon spuit om te voorkomen dat er vocht in de openingen van je toestel terechtkomt.

Wees voorzichtig met reinigingsmiddelen
Let op bij het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze het olieafstotende laagje op je scherm kunnen beschadigen en krassen kunnen veroorzaken. Controleer altijd of het reinigingsproduct geschikt is voor het reinigen van mobiele apparaten voordat je het gebruikt.

Stappenplan voor het schoonmaken
Begin met het reinigen van de ingangen van je telefoon en werk dan naar de behuizing, inclusief de zijkanten en achterkant. Nadat je het hele oppervlak van je telefoon hebt schoongemaakt, kun je je richten op het scherm. Vergeet niet om ook het telefoonhoesje schoon te maken en deze als laatste terug te plaatsen.

Hoe vaak moet je je telefoon schoonmaken?
Het is duidelijk dat de hygiëne van smartphones een belangrijk aspect van onze algehele gezondheid is en dat regelmatig schoonmaken essentieel is om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen. Het wordt aanbevolen om je telefoon minstens één keer per week schoon te maken. Vermijd het meenemen van je smartphone naar het toilet om de blootstelling aan bacteriën te verminderen.

Gerelateerde berichten

Virus op je mobiel vermijden? 

Kijk snel naar onze tips en oplossingen!   Jij en je mobieltje zijn dagelijks onafscheidelijk. Het zal je dan ook niet verbazen dat jouw mobieltje een domein is voor vele ...

Zo bespaar je energie met een panty

en nog 4 andere panty-hacks! Wist je dat veel stof op een radiator niet alleen voor niesbuien, maar ook nog eens voor een hogere energierekening zorgt? Stofdeeltjes belemmeren namelijk de ...

Handige tips voor een opgeruimd huis en hoofd…

Een fris nieuw jaar vraagt om een nieuwe start. Weg met al die ballast, troep en rommel, al dat rennen en vliegen. Het is tijd voor een leeg bureau, een ...

Ook een schone werkomgeving?

06 38 35 60 58

info@ebfacilitair.nl

Scroll naar boven