Tips voor in de slaapkamer ;-)

Althans, schoonmaaktips natuurlijk, want ja, ook je slaapkamer is regelmatig toe aan een flinke (schoonmaak)beurt.

Met deze tips kun jij straks weer in een heerlijk fris bed stappen en genieten van jouw stofvrije en schone slaapkamer. Tijd voor de grote schoonmaak!

1.  Ventileren maar
Frisse lucht kan ervoor zorgen dat je ’s avonds makkelijk in slaap valt. Dus gooi open die ramen en laat de frisse lucht maar binnenstromen.

2. Verschoon je bed
Was je beddengoed en kussen volgens de wasvoorschriften. Hang daarna je dekbed buiten om te luchten. Stofzuig je matras en keer het matras om, doe dit zo’n 4 x per jaar. Zo voorkom je kuilvorming.

3. Ruim op
Pak alle rondslingerende spullen op en berg ze netjes op. Gooi weg wat je niet meer nodig hebt of geef het aan iemand die het wel kan gebruiken. Zo is je slaapkamer weer helemaal zen.

4. Kasten uitsoppen
Het is even een werkje, maar frist altijd heerlijk op. Haal je kast leeg. Geef kleding die je niet meer aantrekt aan een goed doel of verkoop deze op Vinted. Neem hierna de kast af met een sopje en ruim alles weer in, op een manier die voor jou logisch en praktisch is. Wat een ruimte!

5. Afstoffen, stofzuigen en dweilen
Dan is het tijd om af te stoffen. Gebruik een statische stofdoek om alle oppervlakken stofvrij te maken. Ook in de hoekjes graag. Stofzuig of dweil daarna je vloer om stof en vuil te verwijderen. Vooral onder het bed. Jeetje, wat een stofnest is het daar!

Herhaal deze stappen regelmatig, dat helpt niet alleen om je slaapkamer schoon en fris te houden, maar draagt ook bij aan een gezondere leefomgeving.

Succes met je grote schoonmaak!

Gerelateerde berichten

Tips voor in de slaapkamer ;-)

Althans, schoonmaaktips natuurlijk, want ja, ook je slaapkamer is regelmatig toe aan een flinke (schoonmaak)beurt. Met deze tips kun jij straks weer in een heerlijk fris bed stappen en genieten ...

Bijna Koningsdag

Dit is het meest uitgelezen moment om je te ontdoen van alle overbodige spullen. Haal die zolder leeg, ja ook die kast in de hal. En vergeet de garage niet! ...

Schoonmaak populair vakantiebaantje

‘Poetsen of huishoudelijk werk doen blijkt bij jongeren in trek als vakantiebaantje.’ Dit vertelt een artikel uit 2022 in De Telegraaf. Met de eindexamens op komst en de zomervakantie in ...

Ook een schone werkomgeving?

06 38 35 60 58

info@ebfacilitair.nl

Scroll naar boven