Schoonmaak hitteplan

Pfff, het is echt om te stikken zo heet… Maar die schoonmaakklus moet toch gedaan worden. Hoe hou je je hoofd koel in deze zomermaanden? Hierbij delen we wat tips!

Tip 1: Kies het juiste tijdstip

Plan je schoonmaakactiviteiten vroeg in de ochtend of laat in de avond wanneer de temperaturen iets lager zijn. Op het heetste deel van de dag kun je het beter even rustiger aan doen.

Tip 2: Werk in korte sessies

Verdeel je schoonmaaktaken in kortere sessies om oververhitting te voorkomen. Neem regelmatig pauzes in een koele ruimte om af te koelen en op adem te komen. 

TIip 3: Drink voldoende water

Blijf gehydrateerd door regelmatig water te drinken, zelfs als je geen dorst hebt. Zorg ervoor dat je altijd een fles water binnen handbereik hebt tijdens het schoonmaken.

Tip 4: Gebruik ventilatoren

Plaats ventilatoren in de ruimte waar je aan het schoonmaken bent om een luchtstroom te creëren. Dit zal helpen om je lichaamstemperatuur te verlagen en je comfortabeler te voelen.

Tip 5: Draag lichte kleding

Kies voor lichtgewicht, ademende kleding die je koel houdt. Katoenen kleding is een goede keuze omdat het vocht absorbeert en de luchtstroom bevordert.

Tip 6: Werk efficiënt

Probeer efficiënt te werken en je inspanningen te minimaliseren. Vermijd zware fysieke inspanningen en plan taken die minder inspanning vereisen tijdens de warmste uren van de dag.

Tip 7: Verplaats het naar een ander moment  

Als de hitte echt ondraaglijk is, stel het schoonmaken dan gewoon uit en laat de boel de boel. Want ja, dat is een gevalletje overmacht ;-

Gerelateerde berichten

E&B trotse sponsor AFC’34

Heb jij ons al gespot op het A-veld van voetbalclub AFC'34 in Alkmaar? Wij zijn sinds kort trotse sponsor. Kom eens langs om ons bord, maar vooral de spelers van ...

Virus op je mobiel vermijden? 

Kijk snel naar onze tips en oplossingen!   Jij en je mobieltje zijn dagelijks onafscheidelijk. Het zal je dan ook niet verbazen dat jouw mobieltje een domein is voor vele ...

Zo bespaar je energie met een panty

en nog 4 andere panty-hacks! Wist je dat veel stof op een radiator niet alleen voor niesbuien, maar ook nog eens voor een hogere energierekening zorgt? Stofdeeltjes belemmeren namelijk de ...

Ook een schone werkomgeving?

06 38 35 60 58

info@ebfacilitair.nl

Scroll naar boven