Schoonmaak hitteplan

Pfff, het is echt om te stikken zo heet… Maar die schoonmaakklus moet toch gedaan worden. Hoe hou je je hoofd koel in deze zomermaanden? Hierbij delen we wat tips!

Tip 1: Kies het juiste tijdstip

Plan je schoonmaakactiviteiten vroeg in de ochtend of laat in de avond wanneer de temperaturen iets lager zijn. Op het heetste deel van de dag kun je het beter even rustiger aan doen.

Tip 2: Werk in korte sessies

Verdeel je schoonmaaktaken in kortere sessies om oververhitting te voorkomen. Neem regelmatig pauzes in een koele ruimte om af te koelen en op adem te komen. 

TIip 3: Drink voldoende water

Blijf gehydrateerd door regelmatig water te drinken, zelfs als je geen dorst hebt. Zorg ervoor dat je altijd een fles water binnen handbereik hebt tijdens het schoonmaken.

Tip 4: Gebruik ventilatoren

Plaats ventilatoren in de ruimte waar je aan het schoonmaken bent om een luchtstroom te creëren. Dit zal helpen om je lichaamstemperatuur te verlagen en je comfortabeler te voelen.

Tip 5: Draag lichte kleding

Kies voor lichtgewicht, ademende kleding die je koel houdt. Katoenen kleding is een goede keuze omdat het vocht absorbeert en de luchtstroom bevordert.

Tip 6: Werk efficiënt

Probeer efficiënt te werken en je inspanningen te minimaliseren. Vermijd zware fysieke inspanningen en plan taken die minder inspanning vereisen tijdens de warmste uren van de dag.

Tip 7: Verplaats het naar een ander moment  

Als de hitte echt ondraaglijk is, stel het schoonmaken dan gewoon uit en laat de boel de boel. Want ja, dat is een gevalletje overmacht ;-

Gerelateerde berichten

Zo bespaar je engerie met een panty

en nog 4 andere panty-hacks! Wist je dat veel stof op een radiator niet alleen voor niesbuien, maar ook nog eens voor een hogere energierekening zorgt? Stofdeeltjes belemmeren namelijk de ...

Handige tips voor een opgeruimd huis en hoofd…

Een fris nieuw jaar vraagt om een nieuwe start. Weg met al die ballast, troep en rommel, al dat rennen en vliegen. Het is tijd voor een leeg bureau, een ...

Vaatdoek weetjes en tips voor een frisse en hygiënische keuken!

Het is vast geen nieuws meer dat vaatdoekjes een broeinest zijn van bacteriën? Maar wist je ook dat er in Nederland dagelijks zo'n 2000 mensen ziek worden door voedsel, waarvan ...

Ook een schone werkomgeving?

06 38 35 60 58

info@ebfacilitair.nl

Scroll naar boven