Komkommertijd

Voor veel bedrijven is het tijdens de zomervakantie een rustige periode. Een mooie kans om deze tijd nuttig te besteden voor wat extra opruim- en schoonmaakactiviteiten op de werkvloer. 

Tijdens drukke periodes hebben bedrijven vaak moeite om de werkplek schoon en netjes te houden. Documenten stapelen zich op, kasten raken overvol en kantoorruimtes worden rommelig. De komkommertijd biedt een uitgelezen kans om deze problemen aan te pakken. Een schone en georganiseerde werkomgeving laat werknemers niet alleen efficiënter werken, maar ook gaat de productiviteit omhoog, is het gezonder en worden we er een stuk vrolijker van.

Werk aan de winkel!
Maak een plan 
Begin met het opstellen van een schoonmaakplan. Loop door het pand en identificeer de gebieden die extra aandacht nodig hebben, zoals archieven, opslagruimtes, bureauladen en gemeenschappelijke ruimtes. Moedig andere collega’s aan om deel te nemen aan de opruim- en schoonmaakactiviteiten. Dit bevordert de teamspirit en creëer je extra verantwoordelijkheid voor de werkplek.

Creëer Ruimte
Gooi onnodige spullen weg, recycle of doneer ze. Door het minimaliseren van rommel ontstaat er meer ruimte en kun je de opslag beter organiseren. Archiveer papieren documenten door deze te digitaliseren. Dit maakt niet alleen ruimte vrij, maar maakt het ook een stuk makkelijker om informatie op te zoeken.

Diepgaande Reiniging
Tijd voor een grondige schoonmaak. Reinig de ramen en desinfecteer de gemeenschappelijke ruimtes. Ja, ook de binnenkant van de kasten kunnen een sopje gebruiken. Controleer kantoorapparatuur, zoals computers, printers en telefoons. Door stof en vuil te verwijderen verleng je de levensduur. Stofzuig de vloer en dweil deze grondig. Haal als het mogelijk is de spullen eens van de wand.

Voetjes van de vloer
Mocht je het echt grondig willen aanpakken, huur dan een specialistisch bedrijf in voor professioneel vloeronderhoud. E&B Facilitair is zo’n specialistisch bedrijf. Bedrijfs- en kantoorvloeren worden vaak blootgesteld aan intensief gebruik. Regelmatig onderhoud is van belang voor de veiligheid binnen je bedrijf en ook de levensduur van de bedrijfsvloer wordt daardoor aanzienlijk verlengd.

Waar wacht je nog op?
De komkommertijd biedt een uitstekende kans om productieve schoonmaakactiviteiten uit te voeren en de werkplek te verbeteren. Door een gestructureerde aanpak te volgen, kunnen bedrijven een schone, georganiseerde en efficiënte werkomgeving creëren. Het resultaat zal niet alleen de productiviteit en het welzijn van werknemers verbeteren, maar ook een positieve indruk achterlaten op klanten en partners. Dus waarom zou je deze komkommertijd niet benutten om je werkplek op te frissen en te laten stralen? 

Gerelateerde berichten

E&B trotse sponsor AFC’34

Heb jij ons al gespot op het A-veld van voetbalclub AFC'34 in Alkmaar? Wij zijn sinds kort trotse sponsor. Kom eens langs om ons bord, maar vooral de spelers van ...

Virus op je mobiel vermijden? 

Kijk snel naar onze tips en oplossingen!   Jij en je mobieltje zijn dagelijks onafscheidelijk. Het zal je dan ook niet verbazen dat jouw mobieltje een domein is voor vele ...

Zo bespaar je energie met een panty

en nog 4 andere panty-hacks! Wist je dat veel stof op een radiator niet alleen voor niesbuien, maar ook nog eens voor een hogere energierekening zorgt? Stofdeeltjes belemmeren namelijk de ...

Ook een schone werkomgeving?

06 38 35 60 58

info@ebfacilitair.nl

Scroll naar boven