Handige tips voor een opgeruimd huis en hoofd…

Een fris nieuw jaar vraagt om een nieuwe start. Weg met al die ballast, troep en rommel, al dat rennen en vliegen. Het is tijd voor een leeg bureau, een schoon huis en een opgeruimd hoofd. Get ready?

SCHOON HUIS

Stel realistische doelen: Begin met kleine, haalbare doelen en maak een lijst van specifieke taken die je zeker wilt voltooien.

Kamer voor kamer: Focus op één kamer tegelijk om het behapbaar te maken. Ruim op en organiseer voordat je naar de volgende ruimte gaat.

Weg met alle overbodige spullen: Ontdoe je van spullen die je niet meer nodig hebt of niet meer gebruikt. Doneer, recycle of verkoop items die nog in goede staat zijn. 

Opruimen in stappen: Verdeel het opruimen over meerdere dagen om het minder stressvol te maken. Begin bijvoorbeeld met het opruimen van kasten en werk dan naar andere ruimtes.

Digitale schoonmaak: Organiseer je foto’s, e-mails en digitale documenten en verwijder overbodige bestanden.
Heerlijk zo’n leeg bureaublad.

Een lege werkplek: Stop alle het overbodige papierwerk in mappen of maak foto’s en digitaliseer je archief.

Frisse start met verse bloemen: Zet verse bloemen of planten neer. Dat geeft je snel een nieuw fris en gelukkig gevoel

OPGERUIMD HOOFD

Maak een brain dump: Schrijf alles wat in je hoofd zit op papier. Dit helpt om te organiseren en ruimt ook nog eens de mentale rommel op.

Minimaliseer multitasking: Niks Multitasken. Focus op één taak tegelijk om zo stress te verminderen. Creëer een to-do lijstje om je gedachten georganiseerd te houden.

Ontspanningstechnieken: Probeer dagelijkse ontspanningstechnieken zoals meditatie, ademhalingsoefeningen of yoga. Maak tijd vrij voor activiteiten waar je van geniet en die je helpen te ontspannen.

Plan ‘Me-Time’: Reserveer tijd voor jezelf zonder afleidingen. Doe iets wat je leuk vindt of waar je energie van krijgt.

Digitaal detoxen: Beperk het gebruik van sociale media en elektronische apparaten. Neem regelmatig pauzes van schermen om je geest te ontlasten.

Reflecteer en stel doelen: Reflecteer op het afgelopen jaar en stel realistische doelen voor het nieuwe jaar. Focus op positieve veranderingen die je wilt aanbrengen.

Het combineren van fysieke opruiming met mentale ontspanning kan je helpen om daadwerkelijk een nieuwe start te maken in januari. 

Succes!

Gerelateerde berichten

E&B trotse sponsor AFC’34

Heb jij ons al gespot op het A-veld van voetbalclub AFC'34 in Alkmaar? Wij zijn sinds kort trotse sponsor. Kom eens langs om ons bord, maar vooral de spelers van ...

Virus op je mobiel vermijden? 

Kijk snel naar onze tips en oplossingen!   Jij en je mobieltje zijn dagelijks onafscheidelijk. Het zal je dan ook niet verbazen dat jouw mobieltje een domein is voor vele ...

Zo bespaar je energie met een panty

en nog 4 andere panty-hacks! Wist je dat veel stof op een radiator niet alleen voor niesbuien, maar ook nog eens voor een hogere energierekening zorgt? Stofdeeltjes belemmeren namelijk de ...

Ook een schone werkomgeving?

06 38 35 60 58

info@ebfacilitair.nl

Scroll naar boven