Vloeronderhoud

Een vloer is niet alleen om op te lopen!

Een schone vloer zonder vlekken draagt bij aan de juiste uitstraling van u gebouw. Het regulier schoonmaakonderhoud zorgt voor een schone vloer, maar is niet voldoende om de kwaliteit en levensduur van de vloer te behouden. Het jaarlijkse onderhoud van uw vloer draagt bij aan het behoudt van de uitstraling en de kwaliteit van uw vloer. Scherpe voorwerpen of vloeistoffen die vallen of door intensief gebruik wordt de staat/kwaliteit/ uitstraling van uw vloer vaak minder. E&B Facilitair maakt gebruik van diverse methodes om op professionele wijze uw vloer weer tot leven te brengen. Het jaarlijks reinigen van uw vloer(en) draagt bij aan een langere levensduur en het behouden van een mooie uitstraling. De soort vloer bepaalt welke onderhoud benodigd is voor het behalen van het juiste resultaat. E&B Facilitair verstaat haar kennis door het geven van advies welk onderhoud een bepaalde vloer nodig heeft. Lees de mogelijkheden van het vloeronderhoud naar uw keuze hieronder verder.

Elastische vloeren laten stralen.

Marmoleum of linoleum zijn voorbeelden van elastische vloeren welke wij als E&B Facilitair voor u kunnen conserveren voor behoud en een nieuwe uitstraling. De vloeren kunnen wij jaarlijks onderhouden met topstrippen, waarbij de bovenste laag wordt verwijderd en vervolgens voorzien van twee nieuwe waslagen. Of middels diepstrippen waarbij alle voorgaande waslagen worden verwijderd en wederom van nieuwe waslagen voorzien. Met deze methode wordt het ingetrokken vuil verwijderd uit de vloer. U kunt ook kiezen voor een periodieke spray waarbij de uitstraling van de vloer wordt verbeterd. E&B Facilitair bespreek met u de mogelijkheden en natuurlijk het financiële plaatje welke het beste bij u past.

Houten vloeren weer laten schijnen.

Wist u bijvoorbeeld dat u met gedegen vloeronderhoud zelfs houtenvloer weer tot leven kunt brengen. Het regelmatig uitvoeren van vloeronderhoud zorgt er tevens voor dat uw vloer(en) langer meegaan. E&B Facilitair maakt gebruik van gespecialiseerde machines en middelen voor het vloeronderhoud en neemt alle zorgen voor u uit handen. Het dagelijks vloeronderhoud of enkele keer per week, middels stofzuigen en dweilen, is niet voldoende. Het grondig onder handen nemen van uw houtenvloer zorgt er voor dat het weer gaat schijnen. Wilt u de uitstraling van uw houtenvloeren, zoals laminaat/hout/parket behouden, laat E&B Facilitair een offerte uitbrengen. Misschien denkt u dat het veel werk is, maar kunnen er tevens zorgdragen voor het verplaatsen van het meubilair zodat de gehele oppervlakte onder handen wordt genomen.

De natuur weer tot leven laten komen in uw vloeren.

Veel organisaties hebben als vloer een natuursteen liggen en dit vergt specialistisch vloeronderhoud. De diversiteit aan natuurstenen vloeren vraagt om een gericht aanpakt van het vloeronderhoud. Het reinigen van de vloeren is daarnaast niet voldoende. Wij kunnen dan ook advies geven en het leveren van producten zoals voor vuilafstoting. Wij geven u graag advies over de behandeling welke het beste bij uw natuurstenen vloer past. Wij verzorgen niet alleen natuurstenen vloeren, maar alles wat van natuursteen is gemaakt zoals trappen, buiten- en binnen terrassen, gevels en vensterbanken. Bij het onderhoud kunt u denken aan polijsten, impregneren en kristalliseren.

Om uw natuurstenen weer te laten glanzen zullen wij de bovenste laag verdichten middels polijsten. Naast het laten glanzen kunnen wij de vloeren impregneren, wat er voor zorgt dat de toplaag slijtvast en vochtafstotend wordt. Dit zal geen effect hebben op de structuur van uw natuurstenen vloer en kunnen vuil en vocht niet meer de stenenvloer intrekken en verkleuringen voorkomen. Het impregneren adviseren wij ten zeerste omdat dit de levensduur/uitstraling van uw vloer verlengt. Tevens wordt het verwijderen van vuil gedurende het regulier schoonmaakonderhoud makkelijker gemaakt. Middels het kristalliseren geven wij de vloer een afwerking waarmee toplaag nog beter wordt verhard/verdicht. De vloer geeft een nog mooiere glans en is beter bestand tegen vuil en vocht en worden kleine krassen in de vloer weer opgevuld. Laat u adviseren met welke toepassing het beste past bij uw natuurstenen vloer(en).

De vuil uit uw tapijtvloeren krijgen?

Hebt u tapijtvloeren in uw bedrijf dan is het raadzaam om uw vloeren periodiek te laten reinigen. Niet alleen zullen de vloeren weer zo goed als nieuw uitzien, maar wat dacht u van de hygiëne. In tapijtvloeren kan bijvoorbeeld huisstofmijt zich nestelen en u wilt toch een gezonde werkomgeving creëren voor uw medewerkers. Denk u ook aan uw entree waar veel van uw (potentiële) opdrachtgevers overlopen en het visitekaartje is van uw organisatie. Met onze machines zorgen wij er voor dat uw tapijtvloeren tot dit diep in de vezels worden gereinigd. Dit resulteert in een uitstraling waarmee u uw (potentiële) opdrachtgevers kunt ontvangen. Toe aan reiniging van de uw tapijtvloeren geef ons de uitdaging om deze weer te laten stralen!

Wij hebben altijd een oplossing!

Elk gebouw en de vloeren waar zij van zijn voorzien verschillen per opdrachtgever en vragen ook een op maat gegeven advies voor het behouden van de juiste kwaliteit en uitstraling. E&B Facilitair biedt u alle mogelijke vormen van vloeronderhoud van tapijt tot linoleum tot vloeren met (natuur)steen. Het vloeronderhoud kan worden uitgevoerd volgens een jaarlijks vastgelegde frequentie, op afroep of wanneer dit met spoed benodigd is. Wenst u vooraf vragen of informatie dan kunnen wij dit persoonlijk met u op uw locatie bekijken en bespreken. Vraag hier uw offerte aan bij E&B Facilitair.